Üdvözöljük a PHARMEKAL termékek webáruházában kedves Vendégünk!

Főoldal
Újdonságok
% % AKCIÓ % %
Bejelentkezés - Regisztráció
Szállítás - Fizetés
Céginformáció-ÁSZF-Adatkezelés
Vélemények
  Magyar 
KOSÁR (0 TERMÉK)
Kategóriák
Gyorskeresés
nevekben és leírásokban is keres
Összetett keresés
Céginfó, ÁSZF, Adatkezelési információk
Magas minőségű, bevizsgált termékek, egyenesen a gyártótól!

· Üzemeltető: Well-Form Kft. 2464 Gyúró Szeder u 22. (Boltunk nincs, személyes vásárlás nem lehetséges!)
· Adószám: 14082409-2-07
· FELIR azonosító: AA2783381
· Cégjegyzékszám: Cg. 07-09-013609/3. (Fejér Megyei Bíróság mint Cégbíróság)
· Elektronikus elérhetőség: info(kukac)pharmekal.hu
· Ügyfélszolgálati telefonszám munkanapokon 8-16 óráig: 36-70/629-7551
· Ügyvezető/tulajdonos: Blészer Katalin

A Well-Form Kft. 2007 végén alakult. Célunk, hogy kitűnő minőségű (GMP kategóriás), természetes alapanyagú étrend-kiegészítőket tudjunk biztosítani azok számára is, akik nem tudják megfizetni az extra reklámköltségek miatt magas áron kínált, hangzatos nevű, ámde legtöbbször olcsó előállítási költségű, és szintetikus alapanyagokat is tartalmazó patikai készítményeket.
Vagy éppenséggel nem szeretnék azokat a termékeket vásárolni, amiket a piramis rendszerben működő MLM cégek, több tíz ügynök eltartása után, hatalmas haszonnal, borzasztó magas áron kínálnak megvásárlásra a végfelhasználónak.

Webáruházunkban azért (is) ilyen kedvezőek, a piaci árnál sokszor 20-60%-al jobbak az árak, mert Cégünk egyenesen a gyártótól importál, nagy tételben.
A Pharmekal Health LLC. cég (http://www.pharmekal.com), egy fiatal, dinamikusan fejlődő vállalat.
A Pharmekal Health Californiában, saját GMP besorolású gyárában állítja elő termékeit, főleg egyedi, nagy tételű megrendelésesek esetén. Így részünkre is lehetőség nyílik saját elképzeléseink alapján megtervezett külsővel, olyan formulák összeállítására is, melyek nem a megszokott sztenderdek, hanem a vásárlók és a piac egyedi igényei szerint kerülnek megalkotásra a Pharmekal professzionális laborja, és szakértő kutató-orvosai segítségével.

A GMP: Good Manufacturing Practice, azaz -Jó gyártási gyakorlat- alkalmazása a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban terjedt el leginkább.
A termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazható módszerek általános gyűjteménye. Két fő eleme a hatékony gyártási műveletek és a hatékony ellenőrzés, melyek egymást kiegészítik és egymásra hatással vannak.
A GMP lényege, hogy a minőség, azaz az érdekeltek elégedettségének eléréséhez a következőket kell figyelembe venni, illetve kell megvalósítani:

- a folyamatok nagyon pontos szabályozása
- az előírások szerinti módon végzett tevékenység
- szükséges mérések, ellenőrzések, azaz minőség ellenőrzés
- minden, a minőséget befolyásoló tényező: személyzet, helyiségek, berendezések, eszközök.


A Well-Form Kft. kizárólagos disztribútori joggal, immár egész Európában értékesíti a Pharmekal Health termékeket, melyeket cégünk alapítása óta több tízezren próbáltak ki, és visszatérő vásárlóként, ma már sok családban, természetgyógyásznál, orvosnál, kórházban, patikában rendelnek meg vásárlóink. Mivel cégünknek nincs boltja, így a vásárlók termékeinkhez, a személyes vásárlásra lehetőséget biztosító több-száz viszonteladó partnerünk gyógynövényboltjában is hozzájuthatnak.

A járulékos költségeket minimálisra csökkentettük, hogy kedvező árainkat folyamatosan biztosítani tudjuk.
Mivel a termékek beszerzési ára az USD árfolyamától függ, ezért a webáruházi árainkat naptári negyedévente felülvizsgáljuk.
A webáruházunkban látható képek, leírások, szövegek átvétele/másolása és a termékeink viszonteladása a cégünkkel kötött, erre vonatkozó szerződés hiányában, JOGI következményeket von maga után!

Termékinformációk

A webáruházban kínált termékeknél ÁFA-s árak kerültek feltüntetésre, melyek a házhoz szállítás díját nem tartalmazzák!
Külön csomagolási költség soha nem kerül felszámításra!
A termékek adatlapján megjelenített képek tekintetében igyekszünk a ténylegesnek 100%-ban megfelelőt alkalmazni, de néha a gyártótól kapott képanyag, kis mértékben eltérhet a valóságtól.

A nálunk kapható termékek mesterséges segédanyagok, adalékok és tartósítószerek NÉLKÜL készülnek.

A termékeket a forgalmazás megkezdésekor az OGYÉI részére, a törvényben meghatározott módon bejelentjük. A már megkapott OÉTI notifikációs számokat, a termékismertetőkben és a magyar nyelvű címkéken is közzétesszük.
Amelyik terméknél nincs az OGYÉI notifikációs szám jelezve, annak a regisztrálása éppen folyamatban van (2-3 hónapig is eltart 1-1 terméknél a notifikációs folyamat a Magyar címketerv apró javítgatásai, vagy az OGYÉI túlterheltsége miatt), de a törvényben előírt módon, - 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet az étrend-kiegészítőkről alapján, a notifikációs díj befizetésével egy időben, a termék már jogszerűen forgalmazható.



ÁSZF (Általános Szerződési és felhasználási Feltételek)

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A regisztrációval Ön kifejezi, hogy megértette, és elfogadja az alábbiakat:
- a honlapon való regisztráció során kötelezően meg kell adnia bizonyos személyes adatokat
- a jelszó titokban tartásáért kizárólag Ön felelős
- kijelenti, hogy Ön 16 évét betöltött, cselekvőképes személy, így szerződéskötési képessége nem korlátozott vagy kizárt
- elfogadja, hogy amennyiben a regisztráció során a hírlevél küldéséhez hozzájárul, úgy a szolgáltató hírlevelet küldhet az Ön által megadott e-mail címre.

A megrendelés menete:

Webáruházunkban a vásárlás LÉTEZŐ e-mail cím, és saját magyarországi lakcím/telefonszám megadásával történő regisztrációhoz kötött.
1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba
2. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a "Vásárlás tovább" gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Ha a termék kosárban lévő mennyiségét szeretné megváltoztatni, a darabszám mellett lévő + vagy - jelre kattintva emelheti illetve csökkentheti a vásárolni kívánt mennyiséget. Majd nyomjon a "Pénztár" gombra.
3. Ha már vásárolt nálunk, akkor "Visszatérő vásárló"-ként jelentkezzen be a regisztrációkor megadott e-mail címmel és jelszóval. Ha nem vásárolt még nálunk, akkor válassza a "Regisztráció"-t és rögzítse adatait, szállítási címét és elérhetőségeit a regisztrációs adatlapon, majd nyomjon lent a kék "Tovább" gombra. Az adatlap kitöltése után a rendszer küld Önnek a megadott e-mail címére egy üdvözlő levelet, de nem kell a regisztrációt megerősítenie semmilyen módon, hanem az adatlap kitöltése után azonnal folytathatja a megrendelést.
4. Válasszon szállítási módot, írja a megjegyzésbe amit pluszban közölni szeretne a szállítással kapcsolatosan, majd nyomjon lent a kék "Tovább" gombra.
5. Válasszon fizetési módot, és ha rendelkezik kedvezmény kuponkóddal, akkor ugyan itt lent, a szürke sávban lévő **Kuponkód megadása** mezőbe írja be a kedvezmény kupon kódját majd nyomjon lent a kék, "Tovább" gombra.
6. Nézze át egyben a megrendelést, ellenőrizze a szállítási és számlázási adatokat, telefonos elérhetőséget amit megadott, a kosárban lévő termékeket és a fizetendő összegeket, valamint ha használt fel kuponkódot, akkor nézze meg itt is szerepel-e, és a kedvezmény összege levonásra került-e a végösszegből. Ha mindent rendben talál, küldje el részünkre a rendelést a lent található, nagy, piros "Elküldés" gombbal.
7. A megrendelés elküldését követően Ön néhány percen belül automatikus visszaigazolást kap a regisztrációkor megadott e-mail címre.

Néha a regisztrációkor hibásan begépelt e-mail cím, vagy az Ön SPAM beállításai miatt nem érkezik meg az igazolás. Ha néhány percen belül nem látja a beérkezett levelei között a visszaigazolást, akkor a webáruházban fent, a Saját adatok/Beállítások fülre kattintva a Név/E-mail cím menüpontban ellenőrizze, hogy jól adta-e meg az e-mail címét. Ha az e-mail cím helyes, akkor nézze meg a levelező rendszerének spam fiókban és a kukában is. A vásárló által rosszul megadott e-mail cím vagy a levelező fiókjában beállított spam szűrő és az ingyenes levelezőrendszerek megbízhatatlan működése okán elmaradó e-mail visszaigazolásért felelősséget nem tudunk vállalni!
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben.

2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról alkotott törvény értelmében a webáruházban leadott megrendelés a Felek között magyar nyelven létrejött, írásba foglalt szerződésnek minősül. A megrendelést, mint szerződést iktatjuk, és annak létrejöttét követő 1 évig őrizzük. Ehhez a vásárló mint szerződő a regisztrációkor megadott felhasználónévvel és jelszóval a webáruházba történő belépés után a "Saját adatok/Beállítások" menüpontban férhet hozzá.
A megrendelés elfogadásával/elküldésével a vásárló elektronikus szerződésben ad megbízást cégünk részére, hogy postai vagy futáros szállítást vegyünk igénybe és fizessünk ki a létrejött elektronikus szerződés/megrendelés teljesítéséhez.
A "Nem kereste", "Átvételt megtagadta" jelzésű, vagy többszöri sikertelen csomagátadási kísérlet, rosszul vagy hiányosan megadott szállítási adatok miatt "Kézbesíthetetlen" jelzéssel visszajött küldeményekre is szállítási díjköltségünk van, hiszen a szállítási szolgáltatást a futárcég teljesítette.
Amennyiben a kézbesítés nem cégünk hibájából hiúsult meg, úgy a nekünk kárként okozott szállítási díjat a vásárlóra terheljük.
A hátralék megfizetéséig a nevével/lakcímével/telefonos elérhetőségével érkezett további megrendelést nem áll módunkban teljesíteni.

A megrendelések feldolgozása folyamatosan történik, munkanap hétfőtől-csütörtök délig beérkezett megrendeléseket általában még aznap át is adjuk a szállítást végző cégek részére, következő 1-2 munkanapos kiszállításra.
Megrendelést csak akkor tudunk törölni a vásárló kérésére, ha annak a feldolgozása, számlázása, csomagolása és a szállító cégek részére átadása még nem történt meg.
Bankkártyával előre fizetett megrendelés törlésekor, magát a tranzakciót kell töröltetnünk a CIB banknál, hiszen a kártyás fizetés közvetlenül a CIB online terminálján történik. A fizetett összeg tehát nem a mi bankszámlánkra kerül, hanem azt a CIB bank később számolja el részünkre. A tranzakció törlésének hivatalos ügyintézési ideje 30 nap (de a tapasztalatok szerint 7-14 nap alatt vissza szokta tenni a CIB bank a vásárló bankkártyájára a pénzt).


Elállási/Felmondási jog

2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról alkotott törvény értelmében a webáruházban leadott megrendelés a Felek között magyar nyelven létrejött, írásba foglalt szerződésnek minősül.

Ön a csomag átvételét követő 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.
Az elállási/Felmondási jog attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. (A megtagadott csomagátvétel nem minősül az elállási jog gyakorlásának!)

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán a Well-Form Kft. 2464 Gyúró, Pf.: 13. címre, vagy elektronikus úton küldött levél útján a info(kukac)pharmekal.hu e-mail címre.

Ebből a célból Ön felhasználhatja a megrendelésének átvételekor a csomagban kapott, színes katalógus 2. oldalán lévő nyilatkozat-mintát is.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
Ön köteles számunkra a terméket eredeti, sértetlen/bontatlan állapotában indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Utánvétes, vagy portós küldeményeket nem tudunk átvenni.

A Vásárló NEM JOGOSULT elállási jogát gyakorolni:
- ha a terméket nem eredeti, bontatlan állapotában, a kifizetett árban foglaltak szerint küldi vissza
- ha a termék műanyag kupakán lévő záró-szalag/a biztonsági csomagolás/fedőfölia sérült
- ha az akcióban vagy akciós csomagban vásárolt, (tehát a rendelésben, email visszaigazolásban, szállítólevélen vagy a számlán) egy tételként megjelölt árukat nem egyben, hanem csak részben küldi vissza.


Az Elállás/Felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.)
A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.
A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.



***** ADATKEZELÉS *****


A Webáruházunkban történő vásárlás regisztrációhoz kötött! A leadott megrendelésekre a - Jogi feltételek a távollévők között kötött szerződésekről (17/1999.) jogszabály érvényes.
Az európai uniós és a magyar jogszabályok is érvényesnek tekintik az online úton megkötött szerződéseket, így az ilyen módon megkötött szerződésekhez ugyanazok a jogi következmények fűződnek, mint a hagyományos módon (írásban vagy szóban) létrejött megállapodások esetén.

Az Ön adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

Adatkezelő adatai:
Cégnév: Well-Form Kft.
Székhelye: HU-2464 Gyúró, Szeder u. 22.
Elektronikus elérhetősége: info(kukac)pharmekal.hu
Telefonos elérhetősége: 06 (70) 629 7551
Webshop: www.pharmekal.hu és www.naturvitamin.hu
Tárhely szolgáltató: EV2 Internet Kft (1149 Budapest, Róna u. 120-122)
Weblap címe: http://ensim.hu
Adatvédelmi szabályzat: http://ensim.hu/wp-content/uploads/2018/05/asz.pdf
Kezelt adatok köre: név, cím, telefonszám, email-cím
Az adatkezelés célja: a megrendelések teljesítése, számlázás, kedvezmény-kuponkód hírlevél küldése
Az adatkezelés időtartama: Az adatrögzítés során megadott személyes adatok kezelése a rögzítés időpontjában kezdődik és annak törléséig, illetve törvényben meghatározott határidőig tart. Az adatok rögzítése, amennyiben az érintett hozzájárulása alapján történik, a hozzájárulás visszavonásáig tart.
A Well-Form Kft. a hozzájárulás visszavonása nélkül törli azokat a regisztrációkat, a vásárló minden személyes adatával együtt, amelyeket az utolsó megrendelést követően 1 éven keresztül nem használnak, tehát inaktívvá váltak.
Valamint 1 hónap után törli azokat a regisztrációkat, melyeket nem vásárlási szándékkal hoztak létre, mert vásárlás/megrendelés 1 hónap elteltével sem történt.

I. Általános tájékoztató
A jelen Tájékoztató célja, hogy rögzítse az adatkezelő által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és szabályokat.
1.1. A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU Rendelet (a továbbiakban: „általános adatvédelmi rendelet) szerint az adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett (a továbbiakban: érintett) részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.
1.2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) rögzíti, hogy az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról. Az Infotv. és az általános adatvédelmi rendelet rendelkezései szerint az adatkezelés akkor jogszerű, ha valamelyik feltétel teljesül:
• az érintett a hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez,
• az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges,
• az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
• az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

1.3. Ha az adatkezelés az érintett hozzájárulásán alapul, a közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában végzett személyes adatok kezelése akkor jogszerű, ha a gyermek a 16. életévét betöltötte. A 16. életévét be nem töltött gyermek esetén, a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyam mértékben jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte. 1.4. A fenti tájékoztatás kiterjed az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogokra és jogorvoslati lehetőségekre is, melyeknek köre:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint
g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma.
1.5. Az adatkezelő a weboldala által kezelt adatait az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes és hatályos jogszabályi előírások betartásával kezeli és tárolja. Az erre vonatkozó szabályok a jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatók, amely az adatkezelési módszerek mellett egyúttal az adatvédelemre és személyes adatok biztonságos kezelésre vonatkozó intézkedéseket is rögzíti.
1.6. Az adatkezelő a vonatkozó jogszabályokra figyelemmel egyoldalúan jogosult adatkezelési elvei módosítására. A módosított adatkezelési elvek a honlapra történő feltöltéssel válnak hatályossá. Minden egyes módosítást követően az adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét, hogy az adatok kezelésére vonatkozó tájékoztató megváltozott.
1.7. Az adatkezelő felelősséget vállal a weboldalt látogatók személyiségi jogainak védelméért, viszont az interneten keresztül továbbított információk biztonsága teljes körűen nem biztosítható, és az adatkezelő az érintett internethez való hozzáférésének biztonsági hiányosságaiból eredő kockázatokért felelősséget nem tud vállalni. Az érintett az internetelérésének biztonságát önmaga köteles biztosítani, ezért javasolt biztonsági intézkedések bevezetése a személyes adatok biztonsága érdekében.
II. A jelen Tájékoztatóban alkalmazott fogalmak meghatározásai:

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyekre („érintett”) vonatkozó bármely információ;
azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságra vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges;
harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt, vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
felügyeleti hatóság: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (postacím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: 06 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, weboldal: http://naih.hu).
Az Adatkezelési Tájékoztató alapjául szolgáló valamennyi adatkezelés tekintetében – különösen, de nem kizárólagosan – az alábbi jogszabályok irányadók:
• a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény;
• az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;
• az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
• a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény;
• az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
• a fogyasztóvédelemről szóló 1997. CLV. törvény;
• a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU Rendelet.

III. Az adatkezelés jogalapja és célja
Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
3.1. Az adatkezelés jogalapja:
Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Az adatkezelésre egyrészt az érintettek által az adatkezelő weboldalán önkéntesen, az érintett megfelelő tájékoztatásán alapuló, határozott hozzájáruló nyilatkozata alapján kerül sor. Az érintett személyes adatainak rögzítésére csak az adatvédelmi tájékoztató elfogadása után kerülhet sor. Az elfogadás hiányában az adatkezelő nem rögzíti az érintett adatait és ennek hiányában online szerződéskötésre sem tud sok kerülni. Másrészt az adatkezelés jogalapja további jogszabályok alapján kötelező, melyhez az érintett hozzájárulása nem szükséges:
• az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) 78. § (1) bekezdésében foglalt iratmegőrzési kötelezettség alapján,
• az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (1) bekezdése alapján a szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe vevő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet,
• a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (1) bekezdésében foglalt bizonylatmegőrzési kötelezettség alapján.

Az érintett hozzájárulása alapján
• a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. éviXLVIII. törvény 6. § (1) bekezdése alapján hírlevelet az adatkezelő az érintett hozzájárulása alapján küldhet.
• a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 26. § (1) bekezdés e) pontja alapján az adatkezelő az üzlethelyiségében elektronikus vagyonvédelmi rendszert (kamerarendszert) alkalmaz, melyre az érintett a ráutaló magatartásával (az üzlethelyiségbe való belépéssel) adja meg a hozzájárulást.
3.2. Az adatkezelés célja:
Az adatkezelő az adatokat kizárólag az online megrendelések teljesítése, az érintett külön hozzájárulása esetén pedig online (e-mailen történő) hírlevél küldése és marketing célú online megkeresés érdekében, valamint az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése céljából tárolja és kezeli. Az érintett a személyes adatainak rögzítéséhez hozzájáruló nyilatkozatát bármikor visszavonhatja, a hírlevél-szolgáltatásról bármikor leiratkozhat és kérheti a megadott adatok törlését. Az adatkezelés a fenti célokból kizárólag a törvényben meghatározott módon, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig, és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely a fenti célok megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, és a cél elérésére alkalmas.
Az adatkezelő az érintett személyes adatait csak az érintett kifejezett hozzájárulása, vagy jogszabály erre irányuló rendelkezése alapján továbbítja harmadik személyek, illetve hatóság és bíróság felé. Az érintett a szerződés teljesítéséhez szükséges adatainak az adatkezelő Általános Szerződési Feltételei között feltüntetett csomagszállító társaság részére történő továbbításához az érintett hozzájárul, ha online megrendelés esetén a termékhez házhozszállítás útján kíván hozzájutni. Amennyiben az érintett a Well-Form Kft.-től (Székhelye: HU-2464 Gyúró, Szeder u. 22.) terméket rendel, úgy az adatkezelő, mint átvételi pont, a szerződés teljesítése érdekében és annak teljesítéséig ismerheti meg és kezeli az adatokat.
Amennyiben az érintett az adatainak kezeléséhez nem járul hozzá, illetve azok rögzítését semmilyen mértékben nem kívánja, sajnos hiába rendelkezik a megrendelés megtételére irányuló szándékkal, mert személyes vásárlásra lehetőséget adó üzletünk/boltunk nincsen.
3.3. Az adatok megismerésére és kezelésére jogosult személyek köre
A személyes adatok megismerésére kizárólag az adatkezelő alkalmazásában lévő munkatársak jogosultak. A személyes adatok megismerésére jogosult továbbá az adatkezelő alkalmazásában, illetve megbízásában lévő rendszergazda (lást fentebb „Tárhely szolgáltató” megnevezéssel), aki az adatkezelő weboldalának és webshopjának karbantartása érdekében kezeli. Az adatkezelő és a rendszergazda között fennálló szerződés tartalma szerint, a rendszergazda az érintettek személyes adatait az adatkezelő kifejezett engedélye nélkül senki részére nem továbbíthatja és nem közölheti. Amennyiben a rendszergazda ezt a kötelezettséget megszegi, kártérítést köteles fizetni. A szerződés teljesítéséhez szükséges adatok megismerésére és kezelésére kizárólag olyan munkatárs jogosult, aki az adatkezelő értékesítési és ügyfélszolgálati munkatársa.
IV. A kezelt személyes adatok köre és a rögzítés módja
4.1. Adatkezelő a jelen Adatkezelési Tájékoztató hatálya alá tartozó tevékenységével összefüggésben az alábbi, közvetlenül az érintettől felvett személyes adatokat kezeli:
• Teljes név (vezetéknév, keresztnév)
• Szállítási cím, értesítési cím, számlázási cím
• Telefonos elérhetőség
• Elektronikus elérhetőség (e-mail cím)

4.2. A jelen Tájékoztató szerinti személyes adatok rögzítésére kizárólag azt követően kerülhet sor, miután az adatkezelő az érintett részére az adatkezelés alapjául szolgáló Adatkezelési Tájékoztató megismerését lehetővé tette. Azáltal, hogy az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató az adatkezelő weboldalán bármely személy által hozzáférhető, valamint a regisztráció rögzítése addig nem valósulhat meg, míg azt az érintett személy el nem olvassa és el nem fogadja, így az érintett nem hivatkozhat annak megismerésének hiányára.
4.3. Az adatfelvételre az adatkezelő webshopján, közvetlenül az érintett által kerül sor. Az adatrögzítés folyamatát az érintett maga irányítja, ennek hiányában az adatrögzítésre nem kerülhet sor, továbbá, amennyiben az adatrögzítés során az érintett az adatrögzítés folyamatát akár kifejezetten, akár ráutaló magatartással megszakítja, úgy az adatrögzítés megszakad, és az addig megadott személyes adatokat nem kerülnek rögzítésre.
4.4. Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az Adatkezelési Tájékoztatóban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag az érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kivéve, ha törvény ettől eltérően nem rendelkezik.
4.5. Az adatkezelő az érintett által megadott személyes adatok hitelességét nem köteles ellenőrizni. A megadott adatok hitelességéért kizárólag az érintett személy felel. Az érintett e-mail címének megadásakor egyúttal felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag az érintett vesz igénybe szolgáltatást. Amennyiben az érintett e-mail címéhez harmadik személy is hozzáfér, és az érintettnek kárt okoz, az ebből eredő károk megtérítéséért az adatkezelő felelősséget nem vállal. Az adatkezelő nem köteles ellenőrizni, hogy az e-mail cím valóban az azt megadó érintetthez tartozik, ily módon jogosult vélelmezni, hogy a megadott személyes adatok tekintetében az adatkezelés jogszerű.
4.6. Amennyiben az adatkezelő a személyes adatokat nem az érintettől szerzi meg, az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja – az adatok megszerzésétől számított ésszerű határidőn belül, de legkésőbb egy hónapon belül – a jelen Tájékoztatót, valamint:
• az adatkezelő és annak képviselőjének elérhetőségét,
• a személyes adatok tervezett kezelésének célját, az adatkezelés jogalapját,
• az érintett személyes adatok kategóriáit,
• a személyes adatok tárolásának időtartamát, ennek hiányában az időtartam meghatározásának szempontjait,
• ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul,
• tájékoztatja az érintettet a jogairól,
• a felügyeleti hatósághoz benyújtható panasz jogáról.

4.8. Az adatkezelő különböző online közösségi oldalakon kiegészítő ügyfélszolgálati tevékenységet végezhet (Facebook). A közösségi oldalon való adatkezeléshez az érintett önkéntes hozzájárulása alapján kezeli az adatkezelő az adatokat, abban a minimális mértékben, amennyiben az a szerződés teljesítéséhez, illetve az érintett tájékoztatásához szükséges.
V. Adatkezelés időtartama, az adatok módosítása és törlése
5.1. Az adatrögzítés során megadott személyes adatok kezelése a rögzítés időpontjában kezdődik és annak törléséig, illetve törvényben meghatározott határidőig tart. Az adatok rögzítése, amennyiben az érintett hozzájárulása alapján történik, a hozzájárulás visszavonásáig tart. A Well-Form Kft. a hozzájárulás visszavonása nélkül törli azokat a regisztrációkat, a vásárló minden személyes adatával együtt, amelyeket az utolsó megrendelést követően 1 éven keresztül nem használnak, tehát inaktívvá váltak. Valamint 1 hónap után törli azokat a regisztrációkat, melyeket nem vásárlási szándékkal hoztak létre, mert vásárlás/megrendelés 1 hónap elteltével sem történt.
5.2. Az érintett bármikor kérhet felvilágosítást az adatkezelő által kezelt adatairól, ez alatt értve a kezelt adatok körét, az adatrögzítés időpontját és módját, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos, hatályos elveket, szabályokat egyaránt. Az érintett bármikor indokolás és korlátozás nélkül ingyenesen kérheti rögzített adatai módosítását, továbbá azok adatkezelő adatbázisából való törlését az adatkezelő bármely elérhetőségén:
email-ben: info(kukac)pharmekal.hu (válaszidő munkanapokon 8 órán belül)
telefonon (munkanapokon 8-16 óra között) 36-70/629-7551
levélben: 2464 Gyúró, Pf.:13.(válaszidő 5 munkanapon belül)

VI. „Cookie” használat
Az adatkezelő által üzemeltetett weboldal úgynevezett „cookie”-kat használ profiladatok és állapotadatok gyűjtéséhez a látogatók nyomon követésére. A cookie-k olyan adatok, melyek ideiglenesen a böngészőprogramról az érintett számítógépének merevlemezére kerülnek a weboldal meglátogatásával, és amelyek a weboldal teljesebb és gyorsabb használatához szükségesek. A lementett adatok azonban önmagukban nem használhatók fel a látogató személyazonosságának beazonosítására. A cookie-k további funkciókat biztosítanak a weboldal számára, illetve segítségükkel pontosabban fel tudjuk mérni a weboldal használatát. Az Info tv. alapján cookie alkalmazásához az érintett előzetes hozzájárulásával van lehetőség. Az érintettnek tehát módjában áll engedélyeznie vagy elutasítania a cookie-kat, valamint böngészője beállításainak módosításával akár el is utasíthatja azok rögzítését. Amennyiben az érintett úgy dönt, hogy a cookie-kat elutasítja, előfordulhat, hogy az adatkezelő weboldala vagy más honlapok interaktív funkcióit nem tudja teljes egészében a rendeltetésének megfelelően igénybe venni.
VII. Az adatkezelő feladatai
7.1. Az adatkezelő a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével mind az adatkezelés módjának meghatározásakor, mind pedig az adatkezelés során olyan megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket – például álnevesítést – hajt végre, amelyek célja egyrészt az adatvédelmi elvek, például az adattakarékosság hatékony megvalósítása, másrészt a jogszabályi követelmények teljesítéséhez és az érintettek jogainak védelméhez szükséges garanciák beépítése az adatkezelés folyamatába.
7.2. Az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak biztosítására, hogy alapértelmezés szerint kizárólag olyan személyes adatok kezelésére kerüljön sor, amelyek az adott konkrét adatkezelési cél szempontjából szükségesek. Ez a kötelezettség vonatkozik a gyűjtött személyes adatok mennyiségére, kezelésük mértékére, tárolásuk időtartamára és hozzáférhetőségükre. Ezek az intézkedések különösen azt kell, hogy biztosítsák, hogy a személyes adatok alapértelmezés szerint a természetes személy beavatkozása nélkül ne válhassanak hozzáférhetővé meghatározatlan számú személy számára. 7.3. A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor figyelembe kell venni az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.
7.4. Az adatkezelő és az adatkezelő képviselője feladatai végrehajtása során a felügyeleti hatósággal együttműködik. VIII. Az érintettek jogai
8.1. Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél:
a) tájékoztatását személyes adatai kezelésének céljáról, kategóriájáról, tárolásának időtartamáról, jogairól, a panasztételi jogáról, az adatok forrásáról,
b) személyes adatainak helyesbítését és törlését,
c) az adatkezelés meghatározott körre történő korlátozását,
d) tájékoztatását, ha személyes adatait megváltoztatják, illetve harmadik személy részére továbbítják,
e) személyes adatainak törlését vagy zárolását,
f) az adathordozhatóságához való jogának gyakorlását,
g) a profilalkotás és automatizált adatkezelés elmaradását, megszüntetését,
h) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.
8.2. Az adatkezelő profilalkotást nem végez, automatizált döntéshozatalt nem alkalmaz, valamint közérdekű cél, illetve közhatalmi jog birtokában személyes adatokat nem kezel.
8.3 Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
8.4. Az adatkezelő köteles a tájékoztatási kérelemnek a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában írásban megadni eleget tenni. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.
8.5. Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

8.6. Az adathordozhatósághoz való joga alapján az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.
8.7. A személyes adatot törölni kell, ha
a) kezelése jogellenes;
b) az érintett kéri;
c) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben
meghatározott határideje lejárt;
e) azt a bíróság vagy a felügyeleti hatóság elrendelte.
8.8. Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
8.9. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a felügyeleti hatósághoz fordulás lehetőségéről.
IX. Jogorvoslat
9.1. Amennyiben az érintettnek a személyes adatai kezelésének jogszerűségével kapcsolatban kétsége merül fel, javasolt, hogy az érintett először az adatkezelő bármely elérhetőségén keresztül vegye fel a kapcsolatot az adatkezelővel a panasza gyors és békés megoldása érdekében.
9.2. Az adatkezelő az érintett kérelemének benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.
9.3. Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
9.4. Amennyiben az érintett az Adatkezelő által meghozott döntésével nem ért egyet, valamint, ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
9.5. Ha a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, a felügyeleti hatóságnál bárki bejelentéssel élhet.
9.6. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.
9.7. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.
9.8. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.
X. Adatvédelmi incidens
10.1. Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az adatvédelmi incidens tudomására jutásától számított 72 órán belül bejelenti a felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.
10.2. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. A tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatkezelő, illetve kapcsolattartója elérhetőségét, az adatvédelmi incidens jellegét, továbbá közölni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket, az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket és az esetleges hátrányos jogkövetkezmények enyhítését célzó intézkedéseket.
10.3. Az adatkezelő köteles nyilvántartás vezetni az esetleges adatvédelmi incidensekről, az esetleges ellenőrzések, valamint az érintett tájékoztatása céljából. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
XI. Záró rendelkezések
11.1. A jelen Tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Tájékoztató értelmezésére a magyar az irányadó.
11.2. Regisztráció előtt az Adatkezelési Tájékoztató elolvasása feltétlenül ajánlott, mivel a nagyméretű, piros „Regisztráció elküldése” gomb, kizárólag az adatkezeléshez való hozzájárulás bejelölése után teljesíti a regisztrációs kérést. Így a későbbiekben az érintett nem hivatkozhat annak ismeretlenségére.





(keresési címkék: Pharmekal viszonteladás, Pharmekal viszonteladó, Pharmekal Health forgalmazás, Pharmekal forgalmazó)
Folytatás